Brf West i Västra Hamnen Malmö

Stora fönster, en takhöjd på hela 2,7 meter och öppna planlösningar – samspelet bjuder på en rumslig upplevelse av ljus, volym och luft. I Brf West har Köpenhamnsbaserade Juul|Frost Arkitekter skapat arkitektur som sticker ut och sammanhang som bjuder in.

 

73 sköna möjligheter

De noga genomtänkta planlösningarna är lätta att möblera och ser till att ytorna blir smarta oavsett om du bor i en etta, tvåa, trea, fyra, takvåning eller ett townhouse. Till de flesta bostäder hör en egen plats i eftermiddags- eller kvällssolen och townhousen har en egen uteplats eller balkong. På den härliga, gemensamma innergården hittar du fler mysiga ställen med strålande sol eller i skön skugga.

 
 
 

Townhouse med täppa

I Brf Wests townhouse finns det plats att växa. Här får familjen ett väldisponerat, levande hem där såväl designklassiker som loppisfynd fungerar. På den egna täppan kan du äta mat, läsa en bok eller påta i jorden medan barnen leker med kompisarna på innergården.

Här bor ljuset

Ljuset spelar en stor roll i Brf West. Merparten av bostäderna är genomgående för att bjuda på naturligt dagsljus från olika väderstreck. Inåt gården finns extra stora fönster, i vissa av bostäderna från golv och nästan hela vägen upp till tak, för att ytterligare ta tillvara det havsnära ljuset och fånga känslan av vidd. För att göra kopplingen mellan ute och inne starkare har balkongerna vindskydd i glas. Mot Lilla Varvsgatan och gården finns indragna balkonger där du får fina stunder även vintertid.

Genomgående premiumkänsla

Stor kärlek till detaljer skapar hög kvalitet exteriört och interiört. Från fasadens dynamik med tegel, puts och indragna våningsplan fortsätter premiumkänslan genom trapphusens pendelljus och integrerade postboxar. Inne i bostäderna råder vitt och samstämda grå nyanser. Kulörerna matchar varandra väl och skapar exklusivitet, volym och lugn – och en fin fond för din personliga smak i möbler och inredning. Vitlaserade ekgolv tillfredsställer ögat men är också behagligt för bara fötter. Fönsterbänkar i polerad matt natursten fulländar intrycket.

Kök med mersmak

Köken är som gjorda för att duka upp en härlig brunch. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum, matplats och kök i merparten av bostäderna ger dig mesta möjliga användning av varje kvadratmeter.

Badrummen i klassiskt vitt

Badrummet är helkaklat i klassiskt vitt och grått. Spotlights i taket ger bra ljus och kan dimmas när du önskar lite smicker. Vägghängd toalett och kommod gör det elegant och lättstädat. Naturligtvis behöver du inte bry dig om tvättider till vardags. Tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin är på plats i badrummet. Som komplement finns även en tvättstuga i källaren, liksom förråd för sådant som du inte jämt behöver.

Ut och njut

Mycket av livet i Brf West kretsar kring den grönskande innergården, en naturlig förlängning av Ankarparkens karaktär. Runt denna har alla bostäder antingen takterrass, balkong, uteplats eller täppa. Den gemensamma ytans planteringar bildar gröna fickor med plats att grilla, umgås och leka. Högt gräs ramar in utan att förlora öppenheten. Mjukt svängda stigar leder dig dit du vill vara. Belysning skapar mys och trygghet även kvällstid.

Ett grönare liv - självklart hållbart

För att du ska kunna leva grönare, finns det en verkstad i Brf Wests källare där du kan mecka och tvätta din cykel. Här finns också låd-elcyklar och elcyklar att låna, laddare för elcykel och gott om platser där du kan ställa din vanliga hoj. Såväl din cykling och kondis som miljön får helt enkelt medvind.

 

”Vi på Midroc ser till att husen får en grönare profil rent byggmässigt också. Bland annat har Brf West sedumtak och solceller. Självklart hållbart – det är så vi på Midroc tänker.”